Miért esnek ki a szempillák,és ezt hogyan állítsuk meg? A legjobb szempilla ápoló ötletek

A szempillák, csakúgy, mint a haj, életciklusuk végén esnek ki, hogy helyet teremtsenek az új szempillák számára. Rendkívül fontosak a test külső megjelenése és megfelelő működése szempontjából. Az igazi probléma azonban akkor kezdődik, amikor a szempillák hatalmas mennyiségben és ellenőrizetlenül esnek ki. Megtalálható az megoldás? Nézd meg, hogy mit tehetsz, hogy a szempilláid ismét egészségesek és erősek legyenek.

Szempilla veszteség – általánosság vagy betegség tünet?

A szempillák minden nap esnek ki, és ez egy normális folyamat. Minden nap  két vagy három szempillát veszítünk. Ha azonban észrevesszük, hogy több ilyen van, akkor menjünk el orvoshoz, és vizsgáltassuk meg magunkat. Ennek az az oka, hogy a szempilla túlzott vesztesége gyakran súlyos betegségekkel jár. Leggyakrabban hormonális rendellenességek, menopauza vagy pajzsmirigy betegségek tüneteit jelzi. Egy másik betegség, amely a szempilla vesztésért felelős, lehet a szemhéjak, kötőhártya és szőrtüszők széleinek gyulladása, azaz alopecia areata. A kemoterápia során az emberek szintén szenvednek a szempilla veszteségtől. Szerencsére, a kezelés befejeztével, a szempilla szérumok segítenek a szempillák regenerálásában.

Összefoglalva. A szempilla elvesztésének leggyakoribb okai a következők:

 • kozmetikumokkal vagy kontaktlencsékkel szembeni allergia,
 • kábítószer szedése,
 • pajzsmirigy elégtelenség,
 • foltos kopaszság,
 • a szemhéjak és szőrtüszők fertőzései és gyulladásai,
 • szabad gyökök,
 • környezetszennyezés,
 • kevés vitamint és ásványi anyagokat tartalmazó étrend,
 • hormonális rendellenességek,
 • szemműtét.

Tudtad-e, hogy a szempillák vágása általában gyengíti őket, és gyakran a szempilla elvesztését okozza? Ne tedd, ha jól akarsz kinézni. Ha nem vagy elégedett a szempilláid kinézetével, bármikor használhatsz egy sötétebb hatású göndörítő szempillaspirált.

Nem megfelelő kozmetikumok

A vízálló szempillaspirál általában nem jó ötlet. Maga a kozmetikum, valamint az eltávolítása nagyon káros lehet a szempillákra. Lemosás során gyakran dörzsöljük a szemünket. Semmi sem rontja a szempillák állapotát annyira, mint a sminkben alvás. Ha gyors gyógyulásra van szükséged, használj erősítő és hidratáló tulajdonságokkal rendelkező szempilla szérumot.

Légköri szennyezőanyagok

Ha a bőr állapota gyengül, a szempillák nem fognak megfelelően növekedni. Az alacsony hőmérséklet, égő nap, a gyors hőmérséklet-változások és a szabad gyökök károsítják a szőrtüszőket és hagymákat, ami viszont a szempilla elvesztéséhez vezet. A szemhéjak és a szempillák védelme érdekében krémeket és balzsamokat is kipróbálhatsz. Fontos azonban, hogy a termék ne okozzon mellékhatásokat, és nem irritálja a szemgolyót.

Arckezelések

A szempilla kihullásának másik oka a túl intenzív, túl gyakori és helytelenül elvégzett arckezelés. Ezek közé tartozik a szempilla göndörítés és a szempilla-hosszabbítás, valamint a vízálló szempillaspirál használata. Javasolt az egyes kezelések abbahagyása, vagy legalább egy profi kozmetikus segítségének igénybevétele. Az ilyen kezelések előtt és után regeneráló és ápoló termékeket kell használni.

Szempilla veszteség – gyógymódok

 1.  A ricinusolaj egy kipróbált és bevált módszer már a nagyanyáink körében. Az olaj hidratáló és erősítő tulajdonságokkal rendelkezik. A ricinusolajat minden este kell felrakni, minden egyes sminklemosás után, amíg kielégítő eredményeket nem kapunk. Használhatsz vattát, fésűt vagy tiszta szempillaspirál ecsetet. Kis mennyiségű ricinusolajat kell felvinni a szempillákra, majd az applikátort alaposan meg kell mosni és szárítani. Ha a termék szembe kerül, meleg vízzel kell kiöblíteni.
 2.  Szempilla és szemöldök szérum
  A szempillák és a szemöldök megerősítésére és táplálására szolgáló termékek szintén jó módszernek bizonyulnak a szempilla elvesztésének megelőzésére. Különösen azoknak ajánlottak, akik gyakran kozmetikai szalonban hosszabbítják a szempilláikat, szempilla göndörítőt használnak, vagy kemoterápián vettek részt. Gyógyszertárakban vagy az interneten vásárolhatóak. Keresd meg az aktív és gondozó anyagokat tartalmazó termékeket (A és B12 vitamin, növényi kivonatok).
  Tudtad, hogy a hidratáló rúzs a szempillákon is felhasználható? A kozmetikumnak színtelennek, és szagtalannak kell lennie, hogy ne irritálja a bőrt. Vigyél fel egy kis mennyiséget a szempillákra és a szemhéjakra. Hatás? Hidratált, fényes és optikailag nagyobb szemek.
 3. Smink lemosás
  Ezt a lehető legkönnyebben kell elvégezni, anélkül, hogy erősen dörzsölnéd a bőrt. A szempillák állapota e művelet végrehajtásának módjától is függ. Használj vattát és sminktisztítót, majd enyhén nyomd a szemhéjra és várj, amíg feloldódik. A vízálló kozmetikumokhoz használj egy kétfázisú sminklemosót.

Címkék: , , , , , ,