Műszempillák: miről szól, mik az előnyök és a hátrányok?

Unod már, hogy állandóan szempilla göndörítőt kell használnod és minden nap ki kell festened magad? Bármennyire is foglalkozol vele, nem vagy elégedett az eredménnyel? Az esti smink lemosást időpocsékolásnak tekinted? Ha legalább az egyik kérdésre igennel válaszoltál, ideje megismerkedned a műszempillákkal. Nézd meg, hogyan kell használni, illetve mik az előnyök és a hátrányok?

Mi a műszempilla?

A kezelés abból áll, hogy minden természetes szempillára egy-egy műszempillát ragasztunk. A választott módszertől függően egy, kettő vagy három műszempillát csatolunk egy természetes szempillára. A hatás körülbelül egy hónapig tart. Ezen idő elteltével a szempillákat újra kell tölteni. Az eljárást négyhetente meg kell ismételni. A műszempilla felvitele általában fájdalommentes és 1-2 órát vesz igénybe.

Kezelés után – hasznos információ

A kozmetikus meglátogatása után a szemed ne érintkezzen vízzel vagy egyéb szem kozmetikummal és smink lemosóval. Ez megnehezíti a műszempilla számára, hogy megmaradjon a természetes szempillán. Ugyanúgy fontos kerülni a napot és a sós vizet, mert befolyásolhatja a műszempillák állapotát.

Műszempillák – előnyök

  • hosszabbak és vastagabbak, mint a természetes szempillák, az alkalmazott ápolástól függetlenül,
  • nincs szükség szempillaspirálra – időmegtakarító,
  • vízállóak,
  • kontaktlencséket viselhetsz.

Műszempillák – hátrányok

Mindaddig, amíg a szempilla meghosszabbítását professzionális szépségszalonban végzitek, az biztonságos eljárásnak minősül. Vannak azonban ellentmondások is:

  • a kezelés során használt bármely anyaggal szemben allergia, pl. ragasztóanyag,
  • szemgyulladás.

Ne feledd, hogy a szemek az egész test egyik legérzékenyebb része. Bármilyen kezelés előtt, oszd meg kétségeit egy szakemberrel.