Szempillaspirál ecset típusok. Melyik a legjobb?

A szempillaspirál sok szempontból különbözik, beleértve az összetevőket és a hatás típusát. Ugyanakkor különféle típusú ecsetekkel vannak felszerelve, amelyek nagyban befolyásolják a használat kényelmét és a hatásokat. Melyik szempillaspirál ecset a legjobb?

Nem sok nő veszi észre, hogy a szempillaspirál az ecsetek széles választékát kínálja. Nagyon valószínű, hogy szokásból hajlamosak ugyanazt a szempillaspirált választani. Ha nem tudod, hogy milyen ecsetek léteznek, akkor olvasd el ezt a cikket. Meg fogsz lepődni!

A szempillaspirál ecset fontossága

Mindent, amit a szempillákkal meg lehet tenni, a módszer, ahogyan stilizáljuk és kihangsúlyozzuk őket, applikátor segítségével megtehető. A formula állaga is fontos, azonban a legjobb recept is alig alkalmazható, ha az ecset túl nagy. Ezért a szempillaspirál ecsetnél nincs fontosabb.

Milyen típusú szempillaspirál ecsetek vannak?

A gyártók gyakori állítása szerint a szempillaspiráljuk innovatív, eltér az összestől és eredeti ecsettel rendelkezik. Sok esetben ezek azonban szinte ugyanazok az applikátorok, amelyek csak hosszban vagy sűrűségben különböznek egymástól.

Íme, a legnépszerűbb ecset típusok:

 • Klasszikus ecset – egyszerű, közepes méretű, egyforma hosszúságú sörtével,
 • Nagy ecset – a klasszikus ecset maxi változata, nagy szem számára,
 • Mikro ecset – nagyon vékony, egyenes, gömb alakú sörték,
 • Univerzális ecset – egyenes, különböző hosszúságú sörtékkel,
 • Gömbecset – kicsi, gömb alakban elrendezett sörték,
 • Fésűecset – egyszerű, csak az egyik oldalán található sörtékkel,
 • Ívelt ecset – közepes méretű, finoman ívelt.

Nyilvánvaló, hogy az ecsetek nemcsak formájukban, hanem méretükben (vastagabbak és hosszabbak lehetnek, vagy keskenyebbek és vékonyabbak) és anyagban különböznek. A legnépszerűbbek a szilikon applikátorok, de sok más anyagból készült ecsetet is találunk.

A szempillaspirál ecset típusai anyag szerint:

 • sokkal nagyobb rugalmasságú szilikon,
 • más típusú elasztomerek,
 • nejlonszálak,
 • acél (általában rúd formájában).

MELYIK SZEMPILLASPIRÁL A LEGJOBB?

A szempillaspirál kiválasztásakor érdemes annak jellemzőire figyelni, valamint az applikátorra. Melyik szempillaspirál (ecset alapján) a legegyszerűbben használható és melyik nyújtja a legjobb eredményt?

A szempillaspirál ecsetnek teljesítenie kell a feladatát – meg kell könnyítenie a képlet alkalmazását és ki kell fésülnie a szempillákat. Ha nehezen tudjuk használni, akkor ki kell cserélni. Az ecsetet a szemünk méretéhez és formájához kell igazítani – ha kicsi a szemünk és rövid szempillánk van a nagy ecset nem fog jól működni. Azt is érdemes ellenőrizni, hogy az ecset könnyen mosható-e, rugalmas-e és hipoalergén-e. A szilikon ecset ebben a tekintetben határozottan megnyerő.


Címkék: , , , , , , , , , , ,