Erős és egészséges szempillák? Nézd meg, hogy legyen szép szempillád

Tudtad, hogy a szempillák az egész testtel öregednek, és az életkorral egyre inkább hajlamosak a károsodásra? Valójában az arcunk és szemünk a szempilláknak köszönhetően néz ki jól. Ellenőrizd, mit tehetsz az egészséges és erős szempillákért, hogy mindig gyönyörűnek tűnjenek.

Szempilla növekedési ciklus

A szempillák növekedését három szakasz határozza meg: anagén, katagén és telogén. Az első szakasz nagyon rövid, mivel csak két vagy három hétig tart. Ezt katagén követi, amikor a szőrtüszők összezsugorodnak, hogy végül belépjenek a pihenő fázisba, azaz a telogénbe. Ebben a szakaszban a szempillák elkezdenek kiesni, és az egész ciklus újrakezdődik, és három-négy havonta megismétlődik. Érdekes, hogy az intenzív növekedési szakaszban az összes szempilla 60–80% -a. Következtetések? Ha az anagén fázist meghosszabbítják, a szempillák hosszabbá és vastagabbá válnak. Ezt a hatást a megfelelő összetevőkkel ellátott kozmetikumok alkalmazásával lehet elérni.

ÉRDEKES TÉNY

Hány szempilla esik ki naponta? Mint kiderült, a felső szemhéjon 150-200, az alsó szemhéjon pedig 50 és 150 között. A felső szemhéjon lévő szempillák hossza 8-12 mm, az alsó szemhéjon pedig 6-8 mm. A szempillák két sorban vannak elrendezve. Naponta egy-két szempillát veszítünk el. De ha több hullik ki, akkor a lehető leghamarabb fordulj bőrgyógyászhoz vagy szemészhez.

Hogyan ápoljuk a szempillákat?

A szempillaápolás legnépszerűbb módszerei a ricinusolaj és a szempillaszérumok használata. Az előbbi regeneráló és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően a szempillák erősebbek és jobban tápláltak. Sajnos a helytelenül alkalmazott ricinusolaj irritálhatja a szemhéjak és a szem bőrét. Ezért biztonságosabb megoldás a szempillaszérum. Az ilyen termékek elősegítik a szempillák növekedését. Ennek érdekében a kondicionáló készítménynek a következő összetevőket kell tartalmaznia:

  • hialuronsav – biztosítja a bőr hidratációjának optimális szintjét és megvédi a szempillákat a száradástól,
  • biotin és B12-vitamin – megakadályozza a szempilla elvesztését,
  • panthenol – újjáépíti a szempillák szerkezetét és növeli azok rugalmasságát,
  • növényi kivonatok – antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, hidratálnak és regenerálnak.

Szempilla ápolás – alapvető szabályok

  1. Rendszeresség
    Bármilyen kozmetikum alkalmazásának csak akkor van értelme, ha azt rendszeresen használják. A szempilla ápolásakor legjobb a kozmetikumokat este használni, a smink eltávolítása és az arc lemosása után. Az egyik legnépszerűbb termék a szempilla szérum. Ezeket közvetlenül a szempillákra vagy a szemhéjakra alkalmazzák. Szempillaspirál primert is használhatsz, amely ugyanakkor javítja a smink végső hatását.
  2. Smink lemosás
    A helytelenül elvégzett vagy kihagyott smink eltávolítás a szempilla elvesztését, valamint bőr- és szemproblémákat okoz. Ezért kell minden este külön figyelmet fordítani arra, hogyan csinálod. Vigyázz, hogy ne dörzsöld túl sokat a szempillád. Használj vattát és egy kétfázisú sminklemosót, nyomd a szemedre, és hagyd, hogy a kozmetikum feloldja a sminket.
  3. Szempilla göndörítő
    Ez egy nagyon hasznos eszköz, de ha túlságosan és pontatlanul használják, súlyosan ronthatja a szempillák állapotát. Fontos, hogy ne használd a szempillaspirál felvitele után, mert törékeny szempillákhoz vezethet. Egy jobb megoldás göndörítő, vastagító és meghosszabbító szempillaspirált használunk.
  4. Egészséges szokások
    Ügyelj arra, hogy ne használj régi szempillaspirált. Kb. háromhavonta kell lecserélni, mivel ez idő elteltével a szempillaspirál elveszíti tulajdonságait. Érdemes megfontolni a szempillaspirál és balzsam egyben történő használatát. Ily módon egy kozmetikumban mindent kapunk. Ahelyett, hogy minden este kozmetikumokat használnál, egészséges ételeket fogyaszthatsz, kerüld a hason alvást, és olívaolajt dörzsölhetsz a szemhéjadra.