Melyik szempillaspirál göndörítőt válassz, és hogyan kell használni? Szempilla göndörítő típusok

A szempilla göndörítő meghosszabbítja és megvastagítja a szempillákat, optikailag nagyobbítva a szemünket. A hatások gyorsan és egyszerűen érhetők el. A nem megfelelően kiválasztott szempilla göndörítő azonban nem adja meg a kívánt megjelenést, és ronthatja a szempillákat. Tehát hogyan válasszuk ki a szempilla göndörítőt, és milyen típusúak vannak? Mi a különbség a mechanikus és a melegíthető göndörítő között, és milyen áron kaphatóak? Hogyan kell őket megfelelően használni? A szempilla göndörítő tönkre teszik-e a szempillákat?

Hogyan válasszuk ki a szempilla göndörítőt? A szempilla göndörítők típusai

A szempilla göndörítőknek két alaptípusa van: mechanikus és melegíthető.

 • Mechanikus szempilla göndörítő
  A választék óriási. Az egyes modellek méretükben és anyagukban különböznek egymástól. És igen – vannak szűkebb és szélesebb szempilla göndörítők, valamint műanyag és fém változatok. A legjobb választás a cserélhető szilikon vagy gumi betétekkel felszerelt fém göndörítő, mivel biztonságosabb a szemünk számára és hosszabb ideig tart. A tartósság és a végeredmény szempontjából a legrosszabb a műanyag szempilla göndörítő, amely gyakran gyengíti és eltöri a szempillákat.
 • Melegíthető szempilla göndörítő
  Ez a kategória magába foglalja a mini szempilla göndörítőket, és az elemmel működtetett klasszikus szempilla göndörítőket. Működési elvük nagyon hasonló: mindkettő bekapcsoláskor kicsit felmelegszik, és begöndöríti a szempillákat. A hatás hosszabb ideig tart, mint a mechanikus göndörítőé.
  A szempilla göndörítő kiválasztásának másik fontos tényezője a méret. Általában a teljes szempillát egyszerre takaró szempilla göndörítők sokkal kényelmesebben használhatók, és jobb hatást fejtenek ki, mint azok, amelyeknél váltást kell végrehajtani. A szempilla göndörítő alakja is fontos: a lekerekített végű szempilla göndörítő sokkal hatékonyabb, mint a négyszögletes szempilla göndörítők, amely kissé mesterséges hatást kölcsönöz.

Mechanikus és melegíthető szempilla göndörítő – ár

Általánosságban elmondható, hogy a mechanikus szempilla göndörítők háromszor olcsóbbak, mint a melegíthetőek, de a legdrágább mechanikus szempilla göndörítő többet ér, mint egy jó minőségű melegíthető göndörítő. Úgy tűnik, hogy hatékonyabb és gyorsabb a használata, de minden nőnek el kell döntenie, hogy melyik a számára megfelelőbb.

Hogyan használjuk a szempilla göndörítőt?

Miután kiválasztottad a megfelelő szempilla göndörítőt, meg kell tanulni használni. A nem megfelelően használat eszköz szörnyű következményekhez vezethet – eltöri a pillát vagy hatására kihullik. A melegíthető szempilla göndörítőt a használati utasításban leírtak szerint kell használni. Ezt a mini göndörítőt ugyanúgy használják, mint bármely más szempillaspirált. A klasszikus göndörítők vagy az elemmel működő göndörítők használata bonyolultabb, mivel néhány kritikus szabály ismeretét igényli:

 1.  A göndörítőt szempillaspirál használata előtt kell alkalmazni. Miért? Mert a formulában levő viasz a szempilla göndörítőre tapadhat, majd az a szempillákra.
 2. Ha a szempillák vastagok és merevek, használat előtt a szempilla göndörítőt fel kell melegíteni. Erre a célra a hajszárítóból származó meleg levegőt kell használni. Ellenőrizd, hogy a göndörítő nem-e túl meleg, mert megégetheted a szemhéjad.
 3. A szempilla göndörítő tartó kéz nem remeghet. Ellenkező esetben a mozdulatok pontatlanok, és károsíthatják a szempillákat. Ennek elkerülése érdekében jó, ha az arcodra teszed a kezed, úgy, hogy a kéz továbbra is stabil maradjon.
 4. Ne göndörítsd a szempilláid vezetés közben, mert a hirtelen mozdulatok károsíthatják őket.
 5. Fogd meg a szempilla göndörítőt a hüvelykujjaddal és a középső ujjaddal. Ezzel biztosítod a legjobb irányítást. Másféle módon történő tartás lehetséges és ajánlott, ha ez számodra a legmegfelelőbb.
 6. Fokozatosan kell göndöríteni a szempillákat. Tartsd a göndörítőt legfeljebb 10 másodpercig az egész szempillákon. Hogyan kell csinálni? Helyezd a szempilla göndörítőt a lehető legközelebb a felső szempilla vonalhoz, zárd le és várj. Ezután húzd lefelé és ismételd meg.
 7.  A szempilla göndörítőt csak a felső szempillán szabad használni, mivel az alsó már természetesen göndör.

Tönkreteszi-e a szempilla göndörítő a szempillákat?

A megfelelően kiválasztott szempilla göndörítő nem rontja a szempilla állapotát, de a rossz minőségű eszköz erre képes lehet. Annak elkerülése érdekében, vegyél figyelembe néhány dolgot:

 • A mechanikus szempilla göndörítőnek gumipárnával kell rendelkeznie, amely lengéscsillapítóként működik, és ezzel védi a szempillákat a sérülésektől.
 • Nem érdemes műanyag szempilla göndörítőt venni, mert instabil.
 • A melegíthető szempilla göndörítő használatakor ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró, és ennek következtében ne égesd meg a szemhéjad és szemöldököt.
 • A szempilla göndörítőt tiszta szempillákon kel használni, méghozzá a szempillaspirál felvitele után – ez az egyetlen helyes sorrend.

Címkék: , , , , , , ,